HTML

ami csalás és ami nem...

A legtöbb ember szeret hinni dolgokban. Van aki azt hiszi, hogy a föld 6 nap alatt "teremtődött" van aki azt hiszi, hogy egy űrlord rakta ide a lelkecskéket, megint mások abban hisznek, hogy „475 forint áfával-ért” megtudhatják a jövőt. Persze a naívitásnak nincs határa és számos pontján az életünknek találkozunk próbálozásokkal. Ezeket gyűjtöm én össze. Persze minden csak szórakoztatás célzattal, hisz ellenkező esetben perelnének azok akik leginkább pénzt keresnek magával a művelettel is. Szóval mondjuk ki, ha pénzért hülyeséggel etetnek az DEHOGY CSALÁS. a másik oldal mottója: "Ha az emberek megkövetelik, hogy átverjük őket, akkor tegyük meg nekik ezt a szivességet. "

ami miatt eddig álltam...

vigyazat_csaloook 2011.01.15. 03:04

EGy kicsit ellopták az összes számítástechnikai eszközömet 2 hónapja. Valamenyni backup és aktuális üzleti meg egyéb anyagommal együtt. Sajnos ennyi idő kellett hogy elteljen, hogy megint tudjak foglalkozni a kedvenc témáimmal, ami továbbra is valláskritika, csalások és nem csalások lesznek. Igyekszem elkerülni, hogy megsértsem a kisebbséget, vagy a többséget, ahogy majd arra is törekszem, hogy írjak is meg ne is. Itt is legyek meg ne is legyek itt. 

 

A poszt zárókérdése: volt már olyan vallásos ember, aki nem sértődött meg egy valláskritikán?:)

 

 

Szólj hozzá!

Mindennapi nem vagyok náci, de #1

vigyazat_csaloook 2011.01.15. 02:33

 

A minap mászkáltam a neten, és így kikötöttem az általam nagyon kedvelt gócponthoz. Ez az a site, ahol a szél osszehordja a hülyéket tudásra szomjazókat( bár most nem tudom, hogy kisebbséget, vagy többséget sértek-e ezzel meg, mint kijelentés)
Amiről beszélek, az a gyakorikérdések.hu, és ami engem most  az aktuálisan elogyasztandó ételem félrenyelését okozta, az a következő idióta érdekes kérdés:

 

 

Kérdés: Meg akarja buktatni a lányomat a tanítónő, mások szerint irígy mert kristálygyerek?


Most harmadikos a kislányom. A tanítónő meg akarja buktatni. Eddig nem lehetett, illetve nem engedtem hogy évet ismételjen, mert egyáltalán nem volt szükség rá, okos eszes a kislányom, itthon is nagyon illedelmes ! A tanítónő azt mondja, hogy meg fogja buktatni, mert nem tud még teljesen írni és olvasni meg másegyebet. Szerintem pedig azért, mert pár éve mondtam neki, hogy Kristálygyerek. Van néhány szülő akivel tartom a kapcsolatot most is, az egyik gyermekpszichológusnál találkoztunk mert beilleszkedési gondjai voltak, ott mondták a többi anyukák, hogy Kristálygyerek az enyém, egyíböl ráismertek. Az egyiknek meg indigó gyermeke van és azt a kisfiút is meg akarják buktatni. Nem akarom hogy az enyémet is megbuktassák, mert nem tudják az iskolában a tanítónők elfogadni a másságot. A gyerekek már egy ideje kiközösítik, mert okosabb mint ők. A Kristálygyerekeknél gyakran van így. Mit csináljak ? Van esetleg a Kristálygyerekeknek egy érdekvédelmi csoportjuk ? Már telefonáltam az önkormányzathoz, de ott ezzel nem foglalkoznak. Kérdezem Én hogyan váltsa meg egy poronty a világot, ha ilyen közöny és elutasítás veszi körül

A  teljes kérdést és a válaszokat ITT meg lehet tekintenti( csak üres szájjal)

 

Na ilyenkor érdekel, hogy ha étkezés közben megfulladok, akkor a családom fennmaradó tagjai perelhetik e ezt a féleszű lényt?
 

 
Az most mindegy, hogy a kérdés nem kérdés, mert maga a website is borzalmas silány másolata a yahoo answers-nek.
Azt is hagyjuk, hogy hogy jön ide, hogy "illedelmes"-e a leánygyermek.
Én nem vagyok szélsőséges, sőt misem áll tőlem messzebb mint megmondani, hogy ki szűljön ki ne, de ilyenkor mindig eszembe jut, hogy milyen jó is lenne az emberi faj fennmaradásának érdekében, ha csak szülői jogosítvánnyal vállalhatnának az emberek porontyokat. 

 
A kérdés nem az, hogy "indigó" e a gyerek vagy "kristály"( de az is kérdés. AAAAAAAAHHHHH) vagy a szösz tudja h mit találnak még ki ezek a "new agesek".  A kérdés az, hogy az a szerencsétlen gyerek, akinek az anyja ennyire ostoba, akinek az anyja túlmegy fényévekkel azon, hogy az én lányom a legszebblegokosabblegügyesebb, nos ennek a gyermeki lénynek milyen élete van/lesz? Mit visz magával akkor amikor felnő? Milyen értéket fog képviselni és miben fog hinni. 

 
Mert persze gyerekként elhiszi, hogy amit az anyja mond, hogyügyesokos és nemsokára megváltja a világot a többiek ezt nem értik, mert nem is érthetik. Persze ilyet már hallott ez a bolygó nem is egyszer. Csak az egyiket sztárként ünnepli a világ, a másikat meg  elüti egy busz. Van akivel meg csak egy ilyen porosodó blog foglalkozik, meg a "kristálygyerek érdekvédelmi csoportja" ha lenne...

 

Címkék: buta náci ostoba jogosítvány egyszerű szülői indigógyerek kristálygyerek

1 komment

mindennapi átverések #1 grafológia

vigyazat_csaloook 2010.08.16. 21:00

 Grafológia. De szép szó. Jól hangzik. Tudományos. Azt hinnénk a név mindent kifejez. Mint amikor a haverodat "szotyinak" hívod. Azt hinnénk, hogy mindent elárul. Pedig jelen esetben a mi szotyola barátunk magfizikával foglalkozik.

Van ugyanis az áltudomány amit grafológiának hívnak. Van annak kéremszépen múltja, jelene és szomorúan láthatjuk, hogy jövője is lesz. Nemrég még diplomát is szerezhettek a delikvensek grafológiából. (bővebben itt-angol-) 

A grafológia képviselői állítják, hogy a kézírásunk alapján megmondják nem csak, hogy milyen jellemek vagyunk, de utal a kézírás arra is, hogy milyen emberek leszünk, mennyire leszünk jómunkásemberek a munkahelyünkön. A felvételik sorában rengeteg munkahely megköveteli, hogy egy kézírásos motiváiós levelet írjunk, ahol is majd a hozzáértő diplomás grafológus megmondja a tutit.

 

Teszik ezt annak ellenére, hogy a jóisten tudja hány valóban tudományos kutatás ravilágított már, hogy a világon semmi köze nincs a kézirásunknak ahhoz, hogy a munka végén rendet teszünk e majd az autószerelő műhelyben, tökéletesen fogunk könyvelni, vagy nem fogadunk el csúszópénzt ha épp döntési helyzetbe kerülnénk. 

Érdekes megfigyelni azt a tényt, hogy azáltal, hogy a komoly munkáltatók ragaszkodnak ahhoz, hogy legyen grafológiai elemzlse a jövendőbeli alanynak, egyben azt is kommunikálják, hogy ez egy legitim valós tényeken alapuló tudomány.

 

A fentieket figyelembevéve, ajánlom, hogy egy pohár vörös bor kiséretében döljön hátra minden grafológia hívő döntéshozó és tegye meg azt a szivességet, hogy holnaptól esetleg hívja fel a jólműködő telejósdát, ahogy az is pontosan annyira ad korrekt képet egy alanyról, mint mondjuk a kézírás.

Továbbra is feltételezem, hogy mindenkinek megy az angol, de azért egy pongyola felirattal megpróbálok kedveskedni:

 

 

A felvétel nem mai darab, bár a tényen ez egy cseppet sem változtat

Címkék: munka hiedelem misztikus felvetel grafologia dehogycsalas altudomany

196 komment

az a könnyű pénzkereset -feat- pár tévhit az MLM rendszerekről

vigyazat_csaloook 2010.08.11. 18:55

 Már az elején le kell szögezni valamit: Olyan, hogy könnyű pénz az interneten nincs!

 

 Ha lenne, mindenki azt csinálná. A összes indiai, kínai, európer mindenki. Azaz nem lenne értéke a pénznek.

 

Nem egy hirdetés/ spam mondja, azt, hogy az ő módszerével bizony könnyen pénzt lehet csinálni az interneten. Többeknek az MLM rendszer ismerős lehet, bár ezekre nem lehet azt mondani, hogy piramis játék. Na nem azért mert távol áll attól esetleg szerintem ne lenne csalás, hanem azért mert az alapvető különbség a piramis becsapás és az mlm rendszer között az, hogy amíg a piramis játék az csak pénzt és a barátaid pénzét involválja, addig az mlm rendszerekbe belerejtették a "terméket". A termék az ami elvonja a figyelmedet arról, hogy mekkora csalás is az egész és amitől elhiszed, hogy te valójában nem becsapsz másokat, hanem terméket értékesítesz.

 

Minden ilyen rendszer 2 alapvető bevételi forrást jelöl meg neked. 1 a termék eladásából keletkezett profitot, 2 az általad beszervezett emberek által eladott termék profitjának egy része. Azaz  hogy te behozol 15 embert, azok mindegyike behoz 15 embert, azok mindegyike behoz 15 embert (és így tovább) és az ő költekezésükből-üzlet szerzésükből- te profitálsz ez egy érdekes képletet vetít ki elénk.

 

Ahogy állítják végtelen lehetőség van benne. És szintén ők mondják, csak rajtad áll hogy mennyi pénzt keresel azáltal, hogy mennyi időt fordítasz rá.

 

Hát én azt mondom számoljunk egy jómunkásember fejével: az első szint az világos:1+ 15 ember. A második szint már 15 x15 = 225 ember. a harmadik szint már jelentős ugrás hisz  225 ember x 15 = 3775 ember . a 3775 ember x 15 az 50625...  Szeretném ha megállnál egy pillanatra és elképzelnéd, hogy 6x annyian élünk ezen a földön, hisz a 9. szinten már  38 milliárd ember van benne a buliban és ez a 38 milliárd ember ugyanazt a terméket akarja egymásnak eladni.

Itt jegyezném meg, hogy az MLM rendszereknek az áldozata mindíg a beszervezett ember. Mindíg van egy kezdőcsomag, egy starting-kit egy promóciós segédlet, egy step by step guide amit meg kell venni ami megad neked "minden" segítslget, hogy sikeres ügynök legyél. 

Íme néhény hazugság az mlm rendszerekről. ( a teljes lista itt elolvasható)

 #1: MLM rendszerrel sokkal több pénzt lehet keresni, mint a hagyományos üzletekkel vagy szakmákkal.

Tény:  majdnem mindenki aki befektet ilyen vagy olyan MLM rendszerbe veszít. 1% alatt van azoknak a száma akik a teljes MLM rendszerben képesek megélni  pusztán az MLM-ből neagyisten' esetleg jólétet is fel tudnak mutatni. 

 

 

#2: A network marketing eredményes és a legnépszerűbb módja, hogy egy terméket piacra dobj. A fogyasztók szeretik a személyes ügyintézést az MLM rendszerben. 

Tény:a személyes értékesítés -ideértve az összes házaló ügynököt- múltbéli dolog legkevésbé jövőbenéző. Azt elérni, hogy az emberek, a megszokott vásárlás helyett a barátjaiktól vásárolják be a szükséges dolgaikat a vásárlási szokásokat kell átalakítani. -nem lenne kis meló- A személyes vásárlásnál tbb a kompromisszum a vevő részéről, ami valljuk be nem tetszik egy idő után


 

 

#3 az MLM győzni fog mint értékesítési módszer a hagyományos kereskedési formák felett

 

Tény :Kevesebb mint 1% a teljes kiskereskedelemnek megy át az MLM rendszereken. Ennek is nagyrésze azok által kerül megvásárlásra, akik reménybeli ügynökként frissen vetik bele bagukat a még nem ismert MLM rendszerbe. 


#4: A siker az MLM rendszerekben tökegyszerű' A barátok, család alapból támogat valamint azok akik szeretnek téged az első és életreszólóügyfeleid lesznek. 

Tény: A baráti és családi kapcsolatokr abuzditó MLM rendszerek kifejezetten károsak az ilyen jellegű kapcsolatokra. Az emberek nem szeretik, ha nyomást gyakorolnak rájuk egy vásárlásnál.

 

#5: Az MLM ben az a jó, hogy csinálhatod a szabadidődben, az ilyen üzletekben a rugalmasság "mindenekelött". Pusztán néhány óra egy héten az elfoglaltság amivel komoly pénzt is elérhetsz így egy idő után felhagyhatsz az "igazi munkáddal...

Tény: Ahhoz, hogy pénzt keress az MLM rendszerrel, eszméletlen mennyiségű időt kell beleölni, nem beszélve arról, hogy elszántság és tehetség is kell hozzá nem is kicsi. gondold csak el. Egy életforma. Minden találkozó egy potenciális üzlet képét festi le, minden ember aki szembejön, minden postás aki becsönget, minden kalauz aki a jegyedet kéri, minden rendőr aki igazoltat... És mindez a fenti eredménnyel...

#6. MLM az egy pozitív támogató új üzlet ami személyes szabadságot is ad.

Tény: MLM  az igazából egy félelem vezérelt üzleti forma. A fogyasztót (a te vásárlódat) folyamtosan kellemelen kérdésekel kell nyomdon, hogy végre eladj neki valamit. Az mlm úgy van bemutatva, mint az utolsó reménysugár a munkanélkülieknek, akiket még lehúznak ilyen olyan termékminta megvásásrlásával. 

 

 

Aki abban hisz, hogy majd az általa beszervezettek megcsinálják neki a pénzt, az

 

a, legyen a legtetején a piramis formának, így az alattad lévő bepalizott emberek mind neked termelik a pénzt amíg nem jön el az ideje hogy valaki leülje a büntetést.

 

b, rendkívül naiv. 

 

 

 

 

De ugye olyat nem mond a ember fia, hogy ez csalás lenne. Ha mondana, akkor perelhetnék.

 

 

Címkék: pénzkeresés pénz könnyű mlm internetes lehúzás

16 komment