HTML

ami csalás és ami nem...

A legtöbb ember szeret hinni dolgokban. Van aki azt hiszi, hogy a föld 6 nap alatt "teremtődött" van aki azt hiszi, hogy egy űrlord rakta ide a lelkecskéket, megint mások abban hisznek, hogy „475 forint áfával-ért” megtudhatják a jövőt. Persze a naívitásnak nincs határa és számos pontján az életünknek találkozunk próbálozásokkal. Ezeket gyűjtöm én össze. Persze minden csak szórakoztatás célzattal, hisz ellenkező esetben perelnének azok akik leginkább pénzt keresnek magával a művelettel is. Szóval mondjuk ki, ha pénzért hülyeséggel etetnek az DEHOGY CSALÁS. a másik oldal mottója: "Ha az emberek megkövetelik, hogy átverjük őket, akkor tegyük meg nekik ezt a szivességet. "

bútorátrendező szakmunkás (feng shui)

vigyazat_csaloook 2010.08.10. 22:21

Valami furcsa dolog van a világban. Tudom nem is egy, de mégis. Vannak emberek, akik elhiszik, hogy pusztán bútorok áthelyezésével megnő az egészségük, jöbb életük lesz hisz jön az energia....

 

Már elég régóta van bennem a gondolat, hogy vajh miért érzik úgy embek h a fenti mondat érvényes az életükre. Aztán kutogattam a kis videótáramban, és rátaláltam egy ezzel a témával foglalkozó-amúgy viszonylag régi- videóra. Ez pedig a pen & teller bullshit című műsora a feng shui-ról.

Természetesen az egészséged és életminőséged megnőhet ha mondjuk kidobsz egy penészes bútort. De hogy energiákat szabadíts fel?!!! És az emberek ezért képesek pénzt kiadni?!!!???

 

Az alapvető gond a feng shui val is -mint úgy általában a világvallásokkal is-, hogy babona, hiedelem az alapja. Ők azt mondják ez a feng shui dolog  kiszámítható tudomány. De mégis ez mi ez?

A legtöbbször azt a választ kapod, hogy a csi-chi- az energia. Vándorol, meglát egy vörös kanapét rosszhelyen és máris vége a dalnak. Megy a szomszédba, ha nem veszel egy kék kanapét esetleg húzod azt a bizonyos piros kanapét a szoba másik felébe. 

Persze mint mindennek a feng shuinak is kell esélyt adni, hogy bebizonyítsa van alapja. 

 Ez a műsor amúgy elég viccesen tálalta az egészet, sőt meg is hívtak 3 feng shui szakértőt, hogy ugyan a kis kütyükkel menjenek már át a házon, hogy megtalálják a chi és a lakás együttállását. Persze nem egyszerre hívták meg őket ( hiszen nem hülyék ők sem) hanem külön külön és várták a " kiszámítható" tudomány eredményét. Főleg úgy, hogy mindegyik "szakértő" azt hitte ő az egyedüli meghívott

3 meghívott szakembert a mai napig látjátok praktizálni az interneten-mégha ez a műsor kb 4 éve  is volt- 

David cho, Milan és Kartar Diamond akik futottak. 

Az első meghívott egy David  Cho nevű feng shui szakértő volt, aki természetesen -mint az összes többi- kitartóan bizonyíta, hogy ők bizony a tudomány oltárán áldoznak. 

Nem is nagyon mélyreásva, nézzük mit gondolnak a kanapé szinéről a szakértők:

 nem volt több időm feliratozni azért csak 1 témát láttok, de a műsorban majdnem mindenen más véleményen voltak

Félreértés ne essék. Ha más véleményen van 2 lakberendező, azzal nincs semmi baj. Akkor van baj, ha azt modnják, hogy ezt bizony a tudomány nevében csinálják és ezzel is életet, eglszséget jólétet hiznak vele...

 

 

és hogy mindez mennyibe is kerül arrafelé???

 

David 1500 dollárt kér

Milan 3000 dollárt 

Kartar a legolcsóbb hisz ő csak 10 cent és 2 dollár között szabta meg az árát igaz /sqfoot ami  négyzetmeter tizede kb. 

 

Erre ájönnek még azok a dolgok, amikre ha nem is köteleznek, de elvárják h megvedd hisz sosem tudhatod h mikor hoz egészséget egy 1000 dolláros szökőkút vagy valami hasztalan undorító szobor.

Mégegyszer: úgy rendezed be a lakásod ahogy akarod. De csak azért költeni tobbtízezer forinttal többet, hogy feng sui szerint ok legyen, 

 az baromság

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása