HTML

ami csalás és ami nem...

A legtöbb ember szeret hinni dolgokban. Van aki azt hiszi, hogy a föld 6 nap alatt "teremtődött" van aki azt hiszi, hogy egy űrlord rakta ide a lelkecskéket, megint mások abban hisznek, hogy „475 forint áfával-ért” megtudhatják a jövőt. Persze a naívitásnak nincs határa és számos pontján az életünknek találkozunk próbálozásokkal. Ezeket gyűjtöm én össze. Persze minden csak szórakoztatás célzattal, hisz ellenkező esetben perelnének azok akik leginkább pénzt keresnek magával a művelettel is. Szóval mondjuk ki, ha pénzért hülyeséggel etetnek az DEHOGY CSALÁS. a másik oldal mottója: "Ha az emberek megkövetelik, hogy átverjük őket, akkor tegyük meg nekik ezt a szivességet. "

az a könnyű pénzkereset -feat- pár tévhit az MLM rendszerekről

vigyazat_csaloook 2010.08.11. 18:55

 Már az elején le kell szögezni valamit: Olyan, hogy könnyű pénz az interneten nincs!

 

 Ha lenne, mindenki azt csinálná. A összes indiai, kínai, európer mindenki. Azaz nem lenne értéke a pénznek.

 

Nem egy hirdetés/ spam mondja, azt, hogy az ő módszerével bizony könnyen pénzt lehet csinálni az interneten. Többeknek az MLM rendszer ismerős lehet, bár ezekre nem lehet azt mondani, hogy piramis játék. Na nem azért mert távol áll attól esetleg szerintem ne lenne csalás, hanem azért mert az alapvető különbség a piramis becsapás és az mlm rendszer között az, hogy amíg a piramis játék az csak pénzt és a barátaid pénzét involválja, addig az mlm rendszerekbe belerejtették a "terméket". A termék az ami elvonja a figyelmedet arról, hogy mekkora csalás is az egész és amitől elhiszed, hogy te valójában nem becsapsz másokat, hanem terméket értékesítesz.

 

Minden ilyen rendszer 2 alapvető bevételi forrást jelöl meg neked. 1 a termék eladásából keletkezett profitot, 2 az általad beszervezett emberek által eladott termék profitjának egy része. Azaz  hogy te behozol 15 embert, azok mindegyike behoz 15 embert, azok mindegyike behoz 15 embert (és így tovább) és az ő költekezésükből-üzlet szerzésükből- te profitálsz ez egy érdekes képletet vetít ki elénk.

 

Ahogy állítják végtelen lehetőség van benne. És szintén ők mondják, csak rajtad áll hogy mennyi pénzt keresel azáltal, hogy mennyi időt fordítasz rá.

 

Hát én azt mondom számoljunk egy jómunkásember fejével: az első szint az világos:1+ 15 ember. A második szint már 15 x15 = 225 ember. a harmadik szint már jelentős ugrás hisz  225 ember x 15 = 3775 ember . a 3775 ember x 15 az 50625...  Szeretném ha megállnál egy pillanatra és elképzelnéd, hogy 6x annyian élünk ezen a földön, hisz a 9. szinten már  38 milliárd ember van benne a buliban és ez a 38 milliárd ember ugyanazt a terméket akarja egymásnak eladni.

Itt jegyezném meg, hogy az MLM rendszereknek az áldozata mindíg a beszervezett ember. Mindíg van egy kezdőcsomag, egy starting-kit egy promóciós segédlet, egy step by step guide amit meg kell venni ami megad neked "minden" segítslget, hogy sikeres ügynök legyél. 

Íme néhény hazugság az mlm rendszerekről. ( a teljes lista itt elolvasható)

 #1: MLM rendszerrel sokkal több pénzt lehet keresni, mint a hagyományos üzletekkel vagy szakmákkal.

Tény:  majdnem mindenki aki befektet ilyen vagy olyan MLM rendszerbe veszít. 1% alatt van azoknak a száma akik a teljes MLM rendszerben képesek megélni  pusztán az MLM-ből neagyisten' esetleg jólétet is fel tudnak mutatni. 

 

 

#2: A network marketing eredményes és a legnépszerűbb módja, hogy egy terméket piacra dobj. A fogyasztók szeretik a személyes ügyintézést az MLM rendszerben. 

Tény:a személyes értékesítés -ideértve az összes házaló ügynököt- múltbéli dolog legkevésbé jövőbenéző. Azt elérni, hogy az emberek, a megszokott vásárlás helyett a barátjaiktól vásárolják be a szükséges dolgaikat a vásárlási szokásokat kell átalakítani. -nem lenne kis meló- A személyes vásárlásnál tbb a kompromisszum a vevő részéről, ami valljuk be nem tetszik egy idő után


 

 

#3 az MLM győzni fog mint értékesítési módszer a hagyományos kereskedési formák felett

 

Tény :Kevesebb mint 1% a teljes kiskereskedelemnek megy át az MLM rendszereken. Ennek is nagyrésze azok által kerül megvásárlásra, akik reménybeli ügynökként frissen vetik bele bagukat a még nem ismert MLM rendszerbe. 


#4: A siker az MLM rendszerekben tökegyszerű' A barátok, család alapból támogat valamint azok akik szeretnek téged az első és életreszólóügyfeleid lesznek. 

Tény: A baráti és családi kapcsolatokr abuzditó MLM rendszerek kifejezetten károsak az ilyen jellegű kapcsolatokra. Az emberek nem szeretik, ha nyomást gyakorolnak rájuk egy vásárlásnál.

 

#5: Az MLM ben az a jó, hogy csinálhatod a szabadidődben, az ilyen üzletekben a rugalmasság "mindenekelött". Pusztán néhány óra egy héten az elfoglaltság amivel komoly pénzt is elérhetsz így egy idő után felhagyhatsz az "igazi munkáddal...

Tény: Ahhoz, hogy pénzt keress az MLM rendszerrel, eszméletlen mennyiségű időt kell beleölni, nem beszélve arról, hogy elszántság és tehetség is kell hozzá nem is kicsi. gondold csak el. Egy életforma. Minden találkozó egy potenciális üzlet képét festi le, minden ember aki szembejön, minden postás aki becsönget, minden kalauz aki a jegyedet kéri, minden rendőr aki igazoltat... És mindez a fenti eredménnyel...

#6. MLM az egy pozitív támogató új üzlet ami személyes szabadságot is ad.

Tény: MLM  az igazából egy félelem vezérelt üzleti forma. A fogyasztót (a te vásárlódat) folyamtosan kellemelen kérdésekel kell nyomdon, hogy végre eladj neki valamit. Az mlm úgy van bemutatva, mint az utolsó reménysugár a munkanélkülieknek, akiket még lehúznak ilyen olyan termékminta megvásásrlásával. 

 

 

Aki abban hisz, hogy majd az általa beszervezettek megcsinálják neki a pénzt, az

 

a, legyen a legtetején a piramis formának, így az alattad lévő bepalizott emberek mind neked termelik a pénzt amíg nem jön el az ideje hogy valaki leülje a büntetést.

 

b, rendkívül naiv. 

 

 

 

 

De ugye olyat nem mond a ember fia, hogy ez csalás lenne. Ha mondana, akkor perelhetnék.

 

 

Címkék: pénzkeresés pénz könnyű mlm internetes lehúzás

16 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubul7272 2010.08.11. 21:25:41

Tetszenek a témák! Az anti-mlm blog megszűnése után, lassan már hiányzott egy kis mlm szapulás :-) ha ehhez hozzájönnek egyéb csalások (hopp, bocs, DEHOGY CSALÁSOK), annál jobb.
Kiindulva az utolsó mondatból, én kicsit csodálkozom, hogy hosszú évtizedek alatt sem vált az mlm (illetve mlm jellegű értékesítés, vagy hálózatépítés értékesítés, a pontos definíción agyalni kéne) büntetőjogi kategóriává. Egy "tisztességes" pilótajáték kb. 10%-nak hasznot hoz, míg ha megbolondítják valami termékkel ugyanazt a struktúrát, ahogy írtad, kb. 1%-ra csökken a nyerők aránya (már ha azokat a résztvevőket nem tekintjük nyerőknek, akik néhány tízezer Ft-ot hoznak össze kemény munkával átlagosan havonta - de lehet, az 1%-ban ők is benne vannak). De attól, hogy termék van, máris legális. Ez gáz! A struktúra gyomorforgató pszichológiájáról meg ne is beszéljünk...
Dehát, lehet ebben is igazad van: az emberek igénylik, hogy átverjék őket. Szeretnek álmokat kergetni, szeretnek hinni valamiben.

vigyazat_csaloook · http://dehogycsalas.blog.hu 2010.08.11. 21:29:52

@ubul7272:Mondjuk csak most kezdtem a blogolást bár már nekem régóta- most az elején még szépszóval - zavarja a csőröm ez a sok lehúzós köcsög MLM és társai. Most megint alakult valami "közösen kölcsönadunk cég" itthon...

A kintieknek jó. nekik legalább van egy pyramidschemealert.org/ website ahol elolvashatják a legfrissebb lenyúlásokat

ubetterwatchout 2010.08.11. 21:52:59

az mlm úgy működik mint egy szekta. van a tetején egy megmondó alatta meg csomó hívő.

Ennyi

ubul7272 2010.08.12. 16:03:04

@vigyazat_csaloook: A tájékoztatás, ismeretterjesztés hasznos lehet, bár kicsit szélmalomharcnak tűnik.
És attól tartok, a jogszabályi megközelítés sem megoldás (ill. nem jó megoldás), mégiscsak piacgazdaság van, meg demokrácia, vagy mifene, nem diktatúra (bár érdekes vonatkozás a szcientológia és Németország viszonya pl.).
Pedig nem kéne sok, a piramis jellegű struktúrák (és akár pl. a szekták) megfelelő törvényi definiálásával és szankcionálásával javulhatna a helyzet. Mondjuk az emberi hülyeség ellen semmilyen jogszabállyal sem lehet küzdeni...

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.13. 19:39:00

Klassz! Ezt a listát már én is feldolgoztam, kissé átgyúrva a pénzügyi szolgáltatások MLM-ben történő értékesítésének hajmeresztő lehúzásaira:

koklerbroker.blog.hu/2009/02/09/mlm_a_penzugyekben_penzugyi_mlm

De az ávtized legnagyobb MLM ötlete itt van:
members.chello.hu/marinov.ivan2/mlm/scamway.html

Kellemes időtöltést, jó munkát, vidám nyarat!

dr. Erika Zangolna 2010.08.17. 00:04:20

nekem számos haveri / baráti kapcsolatom ment már rá, hogy egyszer csak a haver fura, titokzatoskodó hangon felhívott, hogy azonnal találkozni akar velem, mert valami elképesztő dolgot szeretne mondani. mindegyik ugyanúgy végződött: ott ült tompán fénylő tekintettel és tolta az arcomba a szöveget. a barátom, a haverom, a rokonom egyszer csak a kibaszott vevőjelöltévé tett. minden ilyen kapcsolatom megszakadt ezután. elvesztettem a bizalmat.

cm121 2010.08.17. 08:59:41

1. Szerencsére havernak, barátnak nevezett személy engem még nem környékezett meg (eddig összesen volt kb. 5 eset.). Az utolsó 2 alkalommal rákérdeztem: MLM? Az igen után elköszöntem, illetve a másik esetben a válasz "nem" volt, de a felvázolt értékesítési lánc és jutalékstruktúra alapján MLM volt.
2. Ha ilyen ember keresne meg, akkor az alapvető kérdésem ez: Ha ez a termék olyan jól megy, akkor miért nincs rá bolthálózat, mert napi 8 órában (majdnem) minden jobban pörög, mint a napi 8 utáni plusszban. És: nincsenek költségek, tiéd a haszon? Akkor a feletted álló jutaléka az általad forgalmazott termékből szerinted mi? Raktár sem kell? Hát, ha a konyhaszekrényedet feláldozod rá, akkor nem. Aki jót akar az ismerősének, az ezeket megkérdezi tőle, és ha még találkoznak később akkor nem emlegeti fel a balfasznak az esetet. Mert miután kibukott ez vagy az miatt a rendszerből, vagy megvilágosodott, nehéz felvállalni, hogy hülye balfasz volt. így meg lehet menteni egy kapcsolatot.

cm121 2010.08.17. 09:02:09

@ubul7272: 2010.08.12. 16:03:04: Van, ahol (asszem Kínában) tilos. De az autoriter rendszer.

cm121 2010.08.17. 09:03:08

Ja, és egy fontos kérdés az ismerősnek: Ha olyan klassz az MLM, akkor miért nem hallani Magyarországon 10-20 éves rendszerekről?

kovacs.geza 2012.02.19. 17:30:40

Aki ezt a blogot írta annak sem sok fogalma van az MLM-ről.
Amik tényként vannak leírva azok nagy részét elég könnyen lehet cáfolni. Főleg forrás nélkül. Az meg nem forrás, hogy egy másik hasonló tapasztalatlan leír másik rakás hülyeséget.

kovacs.geza 2012.02.19. 17:36:28

10-20 éves rendszerek?
A legöregebb MLM cégek már bőven több, mint 10 éve jelen vannak Magyarországon. Arról nem ők tehetnek, hogy te tájékozatlan vagy.

kovacs.geza 2012.02.19. 17:46:00

Tévhit1:
A kapcsolatok tönkre mennek az MLM miatt. Ez bullshit. Egy kapcsolatom sem ment tönkre az MLM miatt. Több ismerősöm van akik később felhívtak, hogy vásárolnának valamilyen terméket.

Tévhit2:
Majdnem mindenki aki befektet ilyen vagy olyan MLM rendszerbe veszít.
Ismét bullshit. Mégis mit veszít? Vesz pár terméket és azokat használja. Vagyis terméket kap a pénzéért és nem az ablakon dobja ki. Több cég garanciát vállal, hogy akár vissza is veszi a terméket.

Tévhit3:
"A személyes értékesítés -ideértve az összes házaló ügynököt- múltbéli dolog legkevésbé jövőbenéző."
Először azt kellene felfogni, hogy aki eladni akar az eleve nem lesz sikeres és az valóban ügynök lesz.
Bár aki ezt a baromságot írta annak fogalma nincs arról, hgoy mi a házalós-ügynöki munka, mert még soha nem csinált olyat.

Tévhit4:
"Kevesebb mint 1% a teljes kiskereskedelemnek megy át az MLM rendszereken."
Ha a teljes kiskereskedelmet nézzük akkor igen. Mi is a teljes kiskereskedelem?
Ide tartozik a kenyér a tej, a cukor a liszt stb vagyis a napi fogyasztási cikkek.
Az IT termékek stb stb stb. Vagyis minden.
Viszont ha csak azokat a szegmenseket nézzük amikben az MLM jelen van ott már sokkal másabb a kép és nem 1%-os részesedésről beszélhetünk hanem sokkal többről.

Tévhit5:
"MLM az igazából egy félelem vezérelt üzleti forma." Énnél nagyobb baromságot még nem olvastam. Aki ezt leírta még életében nem értékesített semmit sem. Nemhogy MLM-ben dolgozott volna.

kovacs.geza 2012.02.19. 17:47:20

Ehhez meg csak gratulálni tudok hülyegyerek:

" legyen a legtetején a piramis formának, így az alattad lévő bepalizott emberek mind neked termelik a pénzt amíg nem jön el az ideje hogy valaki leülje a büntetést."

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.02.22. 16:38:43

hurramilliomosleszek.co.nr - ez tényleg működik, ha kimaradsz, lemaradsz - góplutónium!

2012.03.26. 21:20:22

Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy több ezer dollárt is lehet keresni! Minden általad beléptetett tag után 25, illetve 50 dollárt kapsz, valamint minden hónapban rendszeresen a tagok után, illetve vezetői jutalékot. Mindezt a belépési csomagtól függően. Hamar elérhető az 1000 dolláros szint! Ragadd meg a szerencséd regisztrálj és keress még a mai napon a mellékelt honlapon. Mellékesen a honlap egyéb szolgáltatásait is hasznosíthatod!
FM0204.iwowwe.com
süti beállítások módosítása